Foutloos leren lezen en schrijven. Wij helpen!
Leden login

abcTaal.nl

abcTaal.nl is dé ingang voor iedereen met lees- en spellingsproblemen. Jong en oud, autochtoon en allochtoon.

De leden van onze vereniging werken met een analytische* methode om het lezen en schrijven te verbeteren. Al onze leden hebben een gedegen opleiding gevolgd. Al onze leden zijn remedial teachers. Voor hen organiseren we terugkomdagen, verdiepingscursussen en lezingen door derden.

abcTaal.nl geeft brochures, artikelen en materialen uit met betrekking tot analytisch en alfabetisch taalonderwijs, grammatica en rekenen.

We vormen een platform waar leden kennis en materiaal kunnen uitwisselen ten aanzien van taal-, spellings- en rekenonderwijs, uitgaande van bijvoorbeeld Methode de Haan.

U vindt onze remedial teachers hier!

Kenmerken Methode

Kenmerken van de methode waar wij mee werken zijn:

– Gebruik van het alfabet, en van spellingregels zoals die staan aangegeven in de officiële Nederlandse spellingsregels. (het Groene Boekje) Lees meer

– Gebruik van de grammatica. Lees meer

– Gebruik van taalregels, waarin de vertaling wordt gegeven van hoe een woord klinkt naar hoe het moet worden geschreven. Lees meer

*Analytisch: Wij leren bijvoorbeeld niet de ene week woorden met ng en de volgend week woorden met nk aan, maar wij zetten deze woorden juist tegenover elkaar: bang-bank, eng-enkel, zodat het kind zich het verschil bewust wordt. Leerlingen worden zich het verschil tussen borden en boorden of tussen gil en geel pas bewust als we die woorden tegelijkertijd aanbieden.